Možda do sada niste probali uštipke od banane, ali lepo se slažu sa sladoledom od vanile. Začine se cimetom i muskatnim orahom, a prezrele banane se ispasiraju i pomešaju sa brašnom, vanilinim šećerom, mlekom i drugim sastojcima, kako biste dobili savršeno ukusno i aromatično jelo. Deluju kao desert iz restorana, a lako se prave. Ukoliko volite banane, možda ćete želeti da napravite i desert od banana i vanila krema sa keksom. Evo i kako se prave faširane banane!
Sastojci:
- 4 prezrele banane (oko 680 g)
- 1 vanilin šećer
- Prstohvat muskatnog oraščića
- 192 g višenamenskog brašna
- 45 ml mleka, plus još po potrebi
- 60 ml ulja
- 20 g šećera
- 1/2 kašičice cimeta
Recept za uštipke od banana:
U posudi zgnječite banane, ubacite vanilin šećer i muskatni oraščić i pasirajte viljuškom dok se ne pretvore u pire. Umešajte brašno, a zatim mleko, dok se ne formira gusta i blago grudvasta smesa (tačna gustoća varira, ali cilj je testo koje je gušće od testa za palačinke).
Zagrejte ulje u tiganju na srednje jakoj vatri. U serijama, pažljivo dodajte kašičice testa u ulje, i pržite dok ne porumeni, 1 do 2 minuta. Okrenite i pržite dok ne porumeni sa druge strane, još 1 do 2 minuta. Prebacite na papirne ubruse da se ocede i ponovite sa preostalim testom.
U maloj posudi pomešajte šećer i cimet. Prebacite uštipke na tanjir i pospite šećerom sa cimetom. Servirajte toplo uz sladoled od vanile. Uživajte!
BONUS VIDEO
StvarUkusa/L.S.