Sastojci:
- ulje za prženje
- 500 g višenamenskog brašna
- 6 kašika soli
- 1 kašičica belog luka u prahu
- 3 kašike bibera
- 4 velika jajeta, umućena
- 4 pileća filea, iseckana na komadiće
Recept za najbolje čiken nagetse:
Za ove pileće komadiće popularne kao čiken nagetsi, prvo zagrejte ulje u tiganju. Pomešajte brašno, beli luk, so i biber u posudi. Umešajte komade piletine u razmućena jaja, a zatim svaki komad utisnite u mešavinu brašna da se dobro premaže, pa otresite višak brašna.
Stavite začinjene komade piletine na tanjir. Radeći u serijama, pržite piletinu u vrelom ulju dok ne porumeni i ne bude više ružičasta u sredini. Servirajte i uživajte. Možda ćete želeti da napravite i začinjene pileće batake.
BONUS VIDEO
StvarUkusa