Najbolji čiken nagetsi gotovi za pola sata

Čiken nagetski sa blagom aromom luka su izvrsni za proslave, ili za veče uz film i omiljeni napitak.

Shutterstock

Sastojci:

  • ulje za prženje
  • 500 g višenamenskog brašna
  • 6 kašika soli
  • 1 kašičica belog luka u prahu
  • 3 kašike bibera
  • 4 velika jajeta, umućena
  • 4 pileća filea, iseckana na komadiće

Recept za najbolje čiken nagetse:

Za ove pileće komadiće popularne kao čiken nagetsi, prvo zagrejte ulje u tiganju. Pomešajte brašno, beli luk, so i biber u posudi. Umešajte komade piletine u razmućena jaja, a zatim svaki komad utisnite u mešavinu brašna da se dobro premaže, pa otresite višak brašna.

Stavite začinjene komade piletine na tanjir. Radeći u serijama, pržite piletinu u vrelom ulju dok ne porumeni i ne bude više ružičasta u sredini. Servirajte i uživajte. Možda ćete želeti da napravite i začinjene pileće batake.

Pročitajte kako Grci prave piletinu sa limunom kojom je odušeljeno preko milion ljudi

BONUS VIDEO

This browser does not support the video element.

Trik da napravite pileće batačiće kao iz KFC-a  Instagram/appetizing.tv, appetizing

StvarUkusa