Sastojci:
- 400 g mladog sira
- 4 velika jajeta
- 180 g ovsenih pahuljica
- ¼ kašičice soli
- 1 kašičica ekstrakta vanile (izostavite ako pravite slane)
- 1 kašičica meda (izostavite ako pravite slane)
- 1 kašika putera za podmazivanje tiganja
Recept za visokoproteinske palačinke:
Za ove palačinke zagrejte tiganj na srednjoj vatri. Dodajte 1 kašiku putera da se otopi. Izblendirajte pomešani mladi sir, jaja, ovas, ekstrakt vanile, med i so. Blendirajte oko 1 minut, dok ne dobijete glatku smesu.
Ostavite testo da odstoji oko 10 minuta kako bi ovas mogao da upije tečnost i stvori nešto gušću konzistenciju testa. Ispecite palačinke na u tiganju koji ste pripremili i uživajte! Možda ćete želeti da napravite i tradicionalne francuske palačinke sa puterom.
Pročitajte i kako se prave flambirane palačinke
BONUS VIDEO
StvarUkusa