Recept za avokado humus za 10 minuta

Avokado humus je brz, kremast i zdrav namaz koji oduševljava bogatim ukusom avokada i leblebija.
Recept za avokado humus za 10 minuta Foto: Shutterstock

Avokado humus je kremasta i zdrava užina koja spaja bogat ukus avokada i leblebija sa blagim aromama belog luka i tahinija. Brzo se priprema i idealan je kao predjelo, užina ili lagani obrok uz povrće ili pita hleb. Ovaj recept je jednostavan, zdrav i savršen za sve koji žele osvežavajuću i hranljivu zakusku.

Osnovne informacije:

Kuhinja: Mediteranska

Tip jela: Predjelo

Ukupno vreme pripreme: 10 minuta

Kalorije po porciji: oko 200 kcal

Broj porcija: 4

Nivo težine pripreme: lako

Sastojci:

  • 2 zrela avokada
  • 200 g kuvanih leblebija (ili konzerviranih)
  • 2 kašike tahinija
  • Sok od 1 limuna
  • 2 čena belog luka
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • 1/2 kašičice kumina
  • So po ukusu
  • Opciono: paprika, čili pahuljice ili sveže bilje za posipanje
Savet:

Ako želite intenzivniji ukus, dodajte još limunovog soka i tahinija, a za pikantnu notu pospite čili pahuljicama.

Priprema:

Priprema sastojaka:

Operite i prepolovite avokado, očistite beli luk i pripremite leblebije.

Miksanje:

Stavite avokado, leblebije, tahini, limunov sok i beli luk u blender. Dodajte maslinovo ulje, kumin i so, pa miksajte dok ne dobijete glatku i kremastu smesu.

Serviranje:

Prebacite humus u činiju, ukrasite maslinovim uljem, čili pahuljicama ili svežim biljem po želji. Poslužite uz pita hleb ili sveže povrće.

Bonus video

This browser does not support the video element.

Recept za punjeni avokado Izvor: TikTok/chefantonis