KUVANO VINO - IDEALNO ZA HLADNIJE VREME: Top spoj čarobnih začina od kojih miriše ceo komšiluk

Kuvano vino se tradicionalno pije za praznike, a kombinuje se sa mirisnim začinima. Obavezno isprobajte ovaj recept.

Printscreen/YT/The Cooking Foodie

Nema lepšeg mirisa od onog kada se kuva vino, a ovo piće obično pijemo za praznike. Kuvano vino se zaista jednostavno pravi, a cela kuća će mirisati danima zahvaljujući začinima kao što su cimet, anis, karanfilić koji poboljšavaju ukus ovog alkoholnog pića. Kuvanim vinom se grejemo zimi, a ako volite ovaj napitak, sigurni smo da će vam se svideti i liker od kajsije

Sastojci:

  • 1 flaša suvog crvenog vina
  • 1 pomorandža
  • 1-2 štapića cimeta
  • 2 anisa
  • 1 kašičica celih karanfilića
  • 1-2 kašike meda
  • 60 ml rakija ili ruma 

Recept za kuvano vino: 

U šerpu sipajte vino, pa dodajte pomorandžu koju ste isekli na kolutove. Zatim dodajte cimet, anis, karanfilć, med i sipajte rakiju ili rum. Kuvajte na srednjoj temperaturi dok ne krene da vri, zatim smanjite temperaturu i kuvajte još nekih 10-15 minuta. Ako želite da kuvano vino bude još ukusnije dodajte seckanu jabuku, sveže ili smrznute brusnice, bobičasto voće... 

Pročitajte i ovo: Kako se pravi šljivovica

BONUS VIDEO: 

This browser does not support the video element.

Limunada sa kokosom  Instagram/foodingwitme

Izvor: StvarUkusa