Nema lepšeg mirisa od onog kada se kuva vino, a ovo piće obično pijemo za praznike. Kuvano vino se zaista jednostavno pravi, a cela kuća će mirisati danima zahvaljujući začinima kao što su cimet, anis, karanfilić koji poboljšavaju ukus ovog alkoholnog pića. Kuvanim vinom se grejemo zimi, a ako volite ovaj napitak, sigurni smo da će vam se svideti i liker od kajsije.
Sastojci:
- 1 flaša suvog crvenog vina
- 1 pomorandža
- 1-2 štapića cimeta
- 2 anisa
- 1 kašičica celih karanfilića
- 1-2 kašike meda
- 60 ml rakija ili ruma
Recept za kuvano vino:
U šerpu sipajte vino, pa dodajte pomorandžu koju ste isekli na kolutove. Zatim dodajte cimet, anis, karanfilć, med i sipajte rakiju ili rum. Kuvajte na srednjoj temperaturi dok ne krene da vri, zatim smanjite temperaturu i kuvajte još nekih 10-15 minuta. Ako želite da kuvano vino bude još ukusnije dodajte seckanu jabuku, sveže ili smrznute brusnice, bobičasto voće...
Pročitajte i ovo: Kako se pravi šljivovica
BONUS VIDEO:
Izvor: StvarUkusa