KAKO ITALIJANI PRAVE TOPLU ČOKOLADU: Gušća je zbog tajnog sastojka koji dodaju

Napravite toplu čokoladu kao Italijani. U recept dodaju tajni sastojak koji je čini još gušćom i neodoljivom.

Printscreen/YT/Dished

Topla čokolada je jedan od omiljenih napitaka kada krenu kišni i hladni dani. U toplu čokoladu možete dodavati pomorandžu ili druge sastojke poput đumbira. Predlažemo da danas isprobate toplu čokoladu i to onako kako je Italijani spremaju. Oni dodaju kukuruzni skrob za gušću strukturu i bolji ukus.

Sastojci:

  • 100 g crne čokolade
  • 1 kašika kukuruznog skroba
  • 1,5 šolja mleka
  • 1 kašika kakao praha
  • 2 kašike šećera
  • prstohvat soli

Recept za italijansku toplu čokoladu:

Iseckajte crnu čokoladu, pa u odvojenoj činiji pomešajte sa sa 1/4 šolje mleka, kukuruznim skrobom, pa dobro promešajte. U šerpu sipajte 1 šolju mleka, šećer kakao i so. Mešajte na srednjoj temperaturi dok se sastojci ne sjedine, pa dodajte iseckanu čokoladu i smesu mleka i kukuruznog skroba. Mutite žicom dok se topla čokolada ne zgusne. Preporučujemo i jafa toplu čokoladu.

BONUS VIDEO:

This browser does not support the video element.

Recept za smuti od bundeve  TikTok/nicole_thenomad

 Izvor: StvarUkusa