Topla čokolada je jedan od omiljenih napitaka kada krenu kišni i hladni dani. U toplu čokoladu možete dodavati pomorandžu ili druge sastojke poput đumbira. Predlažemo da danas isprobate toplu čokoladu i to onako kako je Italijani spremaju. Oni dodaju kukuruzni skrob za gušću strukturu i bolji ukus.
Sastojci:
- 100 g crne čokolade
- 1 kašika kukuruznog skroba
- 1,5 šolja mleka
- 1 kašika kakao praha
- 2 kašike šećera
- prstohvat soli
Recept za italijansku toplu čokoladu:
Iseckajte crnu čokoladu, pa u odvojenoj činiji pomešajte sa sa 1/4 šolje mleka, kukuruznim skrobom, pa dobro promešajte. U šerpu sipajte 1 šolju mleka, šećer kakao i so. Mešajte na srednjoj temperaturi dok se sastojci ne sjedine, pa dodajte iseckanu čokoladu i smesu mleka i kukuruznog skroba. Mutite žicom dok se topla čokolada ne zgusne. Preporučujemo i jafa toplu čokoladu.
BONUS VIDEO:
Izvor: StvarUkusa