1. Obariti testeninu u slanoj vodi kojoj je dodato par kapi ulja.


Sastojci:

1/2 kg posne testenine
dve glavice luka
oko 800 g povrća (praziluk, šargarepa, pečurke, paprika, grašak, boranija…) šest pečenih oljuštenih paprika
300 g biljnog kačkavalja

2. Izdinstati na malo ulja glavicu luka, struk praziluka, rendanu šargarepu, šaku graška, pečurke. Može se dodati i drugo povrće prema ukusu i želji, kao karfiol, brokoli, seckani kupus. Naliti povrće sa malo vode da lakše omekša, ali paziti da se ne raskuva sasvim.

3. Ređati u pouljen pleh ili činiju red testenine, pa preko njega red dinstanog povrća, zatim filete pečene paprike i posuti rendanim biljnim kačkavaljem. Ponoviti redove, a završiti sa testeninom. Odozgo naliti sokom koje je povrée pustilo prilikom dinstanja i nastrugati biljni kačkavalj. Blago zapeći u rerni, tek toliko da se uhvati lepa korica.