1. Obariti testeninu u slanoj vodi kojoj je dodato par kapi ulja.
2. Izdinstati na malo ulja glavicu luka, struk praziluka, rendanu šargarepu, šaku graška, pečurke. Može se dodati i drugo povrće prema ukusu i želji, kao karfiol, brokoli, seckani kupus. Naliti povrće sa malo vode da lakše omekša, ali paziti da se ne raskuva sasvim.
3. Ređati u pouljen pleh ili činiju red testenine, pa preko njega red dinstanog povrća, zatim filete pečene paprike i posuti rendanim biljnim kačkavaljem. Ponoviti redove, a završiti sa testeninom. Odozgo naliti sokom koje je povrée pustilo prilikom dinstanja i nastrugati biljni kačkavalj. Blago zapeći u rerni, tek toliko da se uhvati lepa korica.
Pečeno pile sa kestenjem
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom
Minestrone čorba za post na vodi