1. Iseckati šargarepu i celer.


Sastojci:

1 šargarepa
1 manji celer
1 glavica luka
1 čen belog luka
4 kašike ulja
50 g dimljene slanine, u kockicama
250 g mešanog mlevenog mesa
250 ml supe od kocke
so, biber
400 g oljuštenog paradajza (konzerva)
2 kašike paradajz pirea
1 kašičica seckanog ruzmarina
50 g parmezana
100 g ementalera
300 g špageta

2. Iseckati crni i beli luk, pa prodinstati na ulju. Dodati slaninu i povrće, pa kratko propržiti. Dodati meso i propržiti takođ e. Naliti supom, posoliti i pobiberiti. Umešati paradajz i paradajz pire, pa krčkati poklopljeno oko 90 minuta. Na kraju umešati ruzmarin.

3. Zagrejati rernu na funkciju pečenja odozgo. Izrendati sir.

4. Skuvati špagete, procediti ih i izmešati sa sosom. Presuti u posudu za pečenje, posuti sirom i peći oko 30 minuta.