POTPUNO DRUGAČIJI RECEPT ZA LAZANJE: Prave se kao gulaš, svi sastojci se pomešaju u šerpi i kuvaju (VIDEO)

Umesto da ih pečete kuvajte ih na šporetu.

Printscreen/YT/ Kitchen Sanctuary

Lazanje su italijanski specijalitet koji se pravi tako što se ređaju kore, ragu sos, zatim bešamel  i sir. Na kraju se sve to zapeče u rerni i servira. Danas postoji milion verzija za ovo čuveno jelo, a mi vam predlažemo najjednostavniji recept koji ćete obogatiti spanaćem i pečurkama. Lazanje po ovoj recepturi se pripremaju kao gulaš, tako što se svi sastojci pomešaju u jednoj šerpi i onda se kuvaju dok ne omekšaju. Obavezno isprobajte!

  • Sastojci:
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • 2 crna luka
  • 1 crvena paprika 
  • 4 čena belog luka 
  • 900 g mlevenog mesa (po izboru)
  • 10 pečuraka
  • 120 ml crvenog vina 
  • 1 l bujona
  • 2 konzerve pelata (sitnog)
  • 2 kašike paradajz pirea 
  • 1 kašičica šećera
  • 1 kašika sušenog origana
  • 1 kašika sušenog timijana
  • 8 listova lazanje 
  • 60 ml pavlake za kuvanje 
  • 100 g bebi spanaća
  • 100 g tvrdog sira
  • 50 g parmezana
  • 2 kašike seckanog svežeg peršuna

Priprema:
Propržite sitno seckani crni luk dok ne omekša, pa dodajte seckanu papriku i mleveni beli luk. Promešajte i ostavite još minut, pa dodajte mleveno meso. Posolite i pobiberite i pržite dok ne bude gotovo, povremeno promešajte. Zatim dodajte seckane pečurke i sipajte crno vode, pa dosta još nekih 5 minuta. Dobro promešajte i dodajte bujon, pelat, paradajz pire, šećer, origano i timijan. Ostavite da proključa, pa smanjite vatru i dodajte izlomljene listove lazanja. Kuvajte oko 20-25 minuta i povremeno promešajte. Na kraju dodajte pavlaku za kuvanje i promešajte, pa isključite šporet. Dodajte spanać, pa pospite rendani čedar, parmezan i peršun pre serviranja. Prijatno!

Izvor: Stvar ukusa 

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA SLANU ILI SLATKU PITU i osvojite VREDNE NAGRADE