KANELONI SA MESOM I SOSOM OD SIRA: Recept na kom će vam i Italijani pozavideti (VIDEO)

U Italiji su kaneloni popularniji od lazanje, a ovaj recept će vas oduševiti.

Printscreen/YT/Recipe30

Kaneloni su italijanski specijalitet od testa koji možete da služite sa punjenjem po želji. Ako vam prija nešto laganije, onda probajte kanelone sa rikota sirom i spanaćem. Naravno, čuveni su oni sa bolonjeze sosom, a mi danas predlažemo da napravite nešto još ukusnije. Kanelone napunite biftekom i povrćem, pa pecite sa sosom od sira. Preukusno jelo koje će vas oduševiti već na prvi zalogaj, a priprema nije mnogo komplikovana. 

  • Sastojci:
  • kaneloni 
  • 2 bifteka
  • 1 crni luk
  • sveža majčina dušica
  • 2 čena belog luka 
  • 1 šargarepa  
  • 2 štapića celera 
  • 1 konzerva pelata 
  • 1 kašika paradajz pirea 
  • 200 ml crvenog vina 
  • 200 ml bujona 
  • 1 lovorov list
  • mocarela 
  • slatka mlevena paprika 
  • Za sos od sira: 
  • 50 g putera 
  • 70 g brašna 
  • 350 ml mleka 
  • 150 g parmezana

Priprema:
U šerpu sipajte vodu i posolite. Kada proključa dodajte kanelone blanširajte nekih 4-5 minuta. Procedite ih, pa prebacite u hladnu vodu. Meso isecite na kockice, pa propržite na malo maslinovog ulja. U gotovo meso dodajte secakni crni luk, pa pržite dok ne omekša.  Zatim dodajte seckanu majčinu dušicu i mleveni beli luk, pa promešajte. Dodajte rendanu šargarepu i seckani celer, promešajte, pa dodajte pelat, paradajz pire, crveno vino i bujon. Posolite i pobiberite, promešajte, pa ostavite da proključa. Nakon toga poklopite, pa stavite u zagrejanu rernu i pecite na 160°C oko 3 sata. Meso treba da bude baš mekano i da se raspada. Izvadite lovorov list i mešajte dok se meso ne razdvoji, da dobijete tanke tračice, kao nudle. U šerpi istopite puter, pa dodajte brašno. Pržite, uz neprestano mešanje, dok ne dobije zlatnu boju. Zatim sipajte 50-60 ml mleka, pa dobro mešajte dok se ne zgusne. Zatim sipajte ostatak mleka. Kuvajte uz neprestano mešanje dok sos ne postane gust. Ne sme da ima grudvice. Posolite i pobiberite, pa dodajte parmezan. Lepo promešajte da se svi sastojci sjedine. U vatrostalnu posudu sipajte sos od sira da pokrije dno, a zatim poređajte kanelone koje ste prethodno napunili mesom. Preko sipajte sos od sira i pospite rendanom mocarelom i slatkom mlevenom paprikom. Pecite u zagrejanoj rerni na 200°C oko 15 minuta. 

Izvor: Stvar ukusa