Paste možete da pravite sa najraznovrsnijim sosovima, a svako ima neki svoj trik kako da ona bude još ukusnija. Najpoznatije su špagete bolonjeze i makarone sa sirom, a mi vam predlažemo da dva čuvena recepta iskombinujete. Napravićete savršene makarone kojima niko neće odoleti, a isprljaćete samo jednu šerpu.
- Sastojci:
- 500 g makarona
- 450 g mlevenog mesa
- 1 šolja pavlake za kuvanje
- 1 konzerva seckanog pelata
- 1 šolja rendanog čedar sira
- 1 manji crni luk
- 1 kašičica paste od belog luka
- 1 kašika seckanog peršuna
- 1 kašičica italijanskog začina
- 1 kašičica crnog luka u prahu
- 1 kašičica belog luka u prahu
- oko 250 ml pilećeg bujona
- 2 kašike paradajz paste
Priprema:
U šerpi na malo ulja propržite mleveno meso, pa dodajte sitno seckani crni luk. Kada meso i luk budu gotovi dodajte pastu od belog luka, kao i pelat. Dobro promešajte. Posolite i pobiberite, pa pospite italijanskim začinom, kao i belim i crnim lukom u prahu. Promešajte, pa sipajte bujon (200 ml), a onda i pavlaku za kuvanje. Sve to lepo promešajte, pa dodajte makarone i opet promešajte. Tečnost mora da prekrije testeninu, a ako nije dodajte još malo bujona. Poklopite i krčakajte na srednjoj temperaturi nekih 15-20 minuta. Ako makarone nisu gotove dodajte još malo bujona (50 ml) i krkčajte još par minuta. Zatim dodajte rendani sir i mešajte dok se ne otopi. Isključite šporet i pospite makarone seckanim peršunom.
Izvor: Stvar ukusa