Namaz sa mortadelom se odlično slaže sa vrućim somunom.
Sastojci:
400 g mortadela salame
500 g krem sira ili sitnog domaćeg sira
100 g kiselih krastavčića
350 g kukuruza šećerca
100 g pečenog neslanog kikirikija
pola kašičice mlevenog bibera
1 kašičica tucane slatke paprike
so po ukusu
Priprema:
Mortadela salamu usitniti u secku. Kukuruz skuvati uobičajeno, ocediti ga i ohladiti. Kisele krastavčiće sitno naseckati, kikiriki izlupati i usitniti grubo u avanu. Malo od date količine ostaviti za dekoraciju.
Sve potrebne sastojke staviti u posudu za mešanje i dobro izmešati kako bi se sastojci sjedinili.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus