Ovim ukusnim sosom po receptu Džejmija Olivera možete preliti bilo koje meso.

Sastojci:

  • 1 srednji crni luk
  • 6 karanfilića
  • 1 lovorov list
  • prstohvat mlevenom muskatnog oraščića
  • pola kašičice bibera
  • 1 kašičica soli
  • 280 ml mleka
  • 110-140 g mrvica belog hleba
  • 30 g putera
  • 2 kašike pavlake

Priprema: 

Stavite crni luk (proboden karanfilićem), lovorov list, muskatni oraščić, biber, so i mleko u šerpu, ostavite da provri i neka se krčka nekih 5 minuta. Sklonite sa vatre i pustite da odstoji 15 minuta. Mleko procedite, a sve ostalo bacite. Zatim stavite da ponovo provri. Umešajte postepeno mrvice hleba. Važno je da one budu krupnije kako bi tekstura sosa bila zanimljivija. Dodajte puter i pavlaku, pa začinite prema ukusu. Ukoliko vam se sos čini previše tečan dodajte još hlebnih mrvica, a ako je gušći sipajte još mleka. Možete dodati senf da pojačate pikantnost sosa.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas? *Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: stvarukusa.rs