Ovim ukusnim sosom po receptu Džejmija Olivera možete preliti bilo koje meso.
Sastojci:
- 1 srednji crni luk
- 6 karanfilića
- 1 lovorov list
- prstohvat mlevenom muskatnog oraščića
- pola kašičice bibera
- 1 kašičica soli
- 280 ml mleka
- 110-140 g mrvica belog hleba
- 30 g putera
- 2 kašike pavlake
Priprema:
Stavite crni luk (proboden karanfilićem), lovorov list, muskatni oraščić, biber, so i mleko u šerpu, ostavite da provri i neka se krčka nekih 5 minuta. Sklonite sa vatre i pustite da odstoji 15 minuta. Mleko procedite, a sve ostalo bacite. Zatim stavite da ponovo provri. Umešajte postepeno mrvice hleba. Važno je da one budu krupnije kako bi tekstura sosa bila zanimljivija. Dodajte puter i pavlaku, pa začinite prema ukusu. Ukoliko vam se sos čini previše tečan dodajte još hlebnih mrvica, a ako je gušći sipajte još mleka. Možete dodati senf da pojačate pikantnost sosa.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus