Možete ih poslužiti kao zasebno jelo sa nekim sosom ili kao prilog mesu.
Sastojci:
- 1 kg krompira
- 2 žumanca
- so, biber
- 100 g parmezana
Za pohovanje:
- 2 jajeta
- prezle
Priprema:
Krompir skuvajte sa sve ljuskom. Kada se malo prohladi očistite i isecite, pa stavite u neku posudu. Zatim sa kašikom za pire malo izdrobite krompir. Dodajte umućeno žumance koje ste posolili i pobiberili. Opet kašikom za pire izdrobite sve. Zatim dodajte rendani parmezan i običnom kašikom lepo sjedinite smesu. Rukom vadite po malo smese i pravite valjkaste oblike. Umočite u smesu za poh, prvo u umućena jaja, pa u prezle. Pržite u dosta ulja dok ne dobiju zlatno smeđu boju.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: stvarukusa.rs
Lagana Rafaelo torta
Pečeno pile sa kestenjem
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom