Možete ih poslužiti kao zasebno jelo sa nekim sosom ili kao prilog mesu.

Sastojci:

  • 1 kg krompira
  • 2 žumanca
  • so, biber
  • 100 g parmezana

Za pohovanje:

  • 2 jajeta
  • prezle

Priprema:

Krompir skuvajte sa sve ljuskom. Kada se malo prohladi očistite i isecite, pa stavite u neku posudu. Zatim sa kašikom za pire malo izdrobite krompir. Dodajte umućeno žumance koje ste posolili i pobiberili. Opet kašikom za pire izdrobite sve. Zatim dodajte rendani parmezan i običnom kašikom lepo sjedinite smesu. Rukom vadite po malo smese i pravite valjkaste oblike. Umočite u smesu za poh, prvo u umućena jaja, pa u prezle. Pržite u dosta ulja dok ne dobiju zlatno smeđu boju.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: stvarukusa.rs