Ukusna i brza salata idealna za prazničnu trpezu.
Sastojci:
- 450 g smrznutog povrća (šargarepa, krompir, grašak)
- 6-7 jaja
- 1 jabuka
- oko 200 g majoneza
- 1 kašičica senfa
- 330 g kiselih krastavcića
- 1 kašika suvog biljnog začina
Priprema: Skuvajte smrznuto povrće, u vodi u koju ste dodali kašiku suvog biljnog začina. Jaja skuvajte odvojeno u posoljenoj vodi da budu "na tvrdo", pa ih očistite i narežite .
Oljuštite jabuku i iseckajte na kockice, kao i kisele krastavce. Pomešajte povrće s krastavcima, jajima i jabukom. Dodajte majonez i senf. Lagano pomešate sve sastojke i salatu stavite u frižider da se ohladi i sastojci sjedine.
Ovo je osnova po kojoj se pravi ova salata, naravno recept možete da prilagodite svom ukusu, pa slobodno iskažite kreativnost i prepustite se mašti. U majonez umešajte sitno naseckan peršun, bosiljak, vlašac, ili dodajte više kisele jabuke, pavlaku, senf ili više kiselih krastavaca.
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem