Ukusna i brza salata idealna za prazničnu trpezu.
Sastojci:
- 450 g smrznutog povrća (šargarepa, krompir, grašak)
- 6-7 jaja
- 1 jabuka
- oko 200 g majoneza
- 1 kašičica senfa
- 330 g kiselih krastavcića
- 1 kašika suvog biljnog začina
Priprema: Skuvajte smrznuto povrće, u vodi u koju ste dodali kašiku suvog biljnog začina. Jaja skuvajte odvojeno u posoljenoj vodi da budu "na tvrdo", pa ih očistite i narežite .
Oljuštite jabuku i iseckajte na kockice, kao i kisele krastavce. Pomešajte povrće s krastavcima, jajima i jabukom. Dodajte majonez i senf. Lagano pomešate sve sastojke i salatu stavite u frižider da se ohladi i sastojci sjedine.
Ovo je osnova po kojoj se pravi ova salata, naravno recept možete da prilagodite svom ukusu, pa slobodno iskažite kreativnost i prepustite se mašti. U majonez umešajte sitno naseckan peršun, bosiljak, vlašac, ili dodajte više kisele jabuke, pavlaku, senf ili više kiselih krastavaca.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus