Ova salata je popularna na jugu Srbije i nezaobilazan je dodatak uz roštiljsko meso. Evo kako je i vi možete napraviti.
Sastojci:
- 500 g punomasnog kravljeg sira
- 10 pečenih paprika
- 5 pečenih ljutih papričica
- 6-7 čenova belog luka
- kašičica mlevene slatke paprike
- malo ulja
- so, ukoliko je sir neslan
Priprema:
U veću činiju stavite sir pa ga dobro izgnječite viljuškom.
Pečene paprike i ljute papričice oljuštite, očistite od semenki i odstranite im peteljke.
Paprike i papričice sitno iseckajte i dodajte ih izgnječenom siru.
Beli luk sitno iseckajte ili izgnječite pa i njega dodajte siru i paprikama.
Kad se masa ujednači, dodajte mlevenu slatku papriku i malo ulja pa ponovo promešajte.
Urnebes salata treba da odstoji u frižideru nekoliko sati pre služenja.
Pošaljite nam recept i kreirajte sadržaj sa nama! Formular pronađite OVDE.*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa*Pratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: stvarukusa.rs
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem