Ova salata je popularna na jugu Srbije i nezaobilazan je dodatak uz roštiljsko meso. Evo kako je i vi možete napraviti.
Sastojci:
- 500 g punomasnog kravljeg sira
- 10 pečenih paprika
- 5 pečenih ljutih papričica
- 6-7 čenova belog luka
- kašičica mlevene slatke paprike
- malo ulja
- so, ukoliko je sir neslan
Priprema:
U veću činiju stavite sir pa ga dobro izgnječite viljuškom.
Pečene paprike i ljute papričice oljuštite, očistite od semenki i odstranite im peteljke.
Paprike i papričice sitno iseckajte i dodajte ih izgnječenom siru.
Beli luk sitno iseckajte ili izgnječite pa i njega dodajte siru i paprikama.
Kad se masa ujednači, dodajte mlevenu slatku papriku i malo ulja pa ponovo promešajte.
Urnebes salata treba da odstoji u frižideru nekoliko sati pre služenja.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus