Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Stvar ukusa ŠKOLA KUVANJA: Napravite URNEBES salatu, idealan dodatak roštiljskom mesu

Autor Stvar ukusa
Autor Stvar ukusa

Stvar ukusa ŠKOLA KUVANJA: Napravite URNEBES salatu, idealan dodatak roštiljskom mesu

 Izvor: Foto: Stvar ukusa/Shutterstock 546482512

Ova salata je popularna na jugu Srbije i nezaobilazan je dodatak uz roštiljsko meso. Evo kako je i vi možete napraviti.

Sastojci:

  • 500 g punomasnog kravljeg sira
  • 10 pečenih paprika
  • 5 pečenih ljutih papričica
  • 6-7 čenova belog luka
  • kašičica mlevene slatke paprike
  • malo ulja
  • so, ukoliko je sir neslan

Priprema:

U veću činiju stavite sir pa ga dobro izgnječite viljuškom.

Pečene paprike i ljute papričice oljuštite, očistite od semenki i odstranite im peteljke.

Paprike i papričice sitno iseckajte i dodajte ih izgnječenom siru.

Beli luk sitno iseckajte ili izgnječite pa i njega dodajte siru i paprikama.

Kad se masa ujednači, dodajte mlevenu slatku papriku i malo ulja pa ponovo promešajte.

Urnebes salata treba da odstoji u frižideru nekoliko sati pre služenja.

Pošaljite nam recept i kreirajte sadržaj sa nama! Formular pronađite OVDE.*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa*Pratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: stvarukusa.rs 
Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti