Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pikantan pasulj s mlevenim mesom

Pravo jelo za ljubitelje gurmanskih specijaliteta.

  Izvor: Profimedia/Shutterstock

1. Luk i beli luk isecite na kockice, a očišćeni čili naseckajte. Povrćce očistite i operite, celer i papriku isecite na kockice.


Sastojci:

2 srednje velike glavice luka
3 čena belog luka
2 crvene čili papričice
2 štapa celera u stabljici
4 kašike ulja
700 g mlevene junetine
600 ml supe
konzerva paradajza (850 ml)
600 g crvenog pasulja (iz konzerve)
120 g čedar sira
so, kajenski biber

2. Zagrevajte deo po deo ulja, u porcijama pržite i meso dok ne počne da se razdvaja na grudvice. Onda u šerpu vratite meso, dodajte 250 ml supe pa kuvajte na laganoj vatri oko 15 minuta dok ne ispari većina tečnosti. Potom umešajte luk, čili, beli luk i celer, i sve zajedno prodinstajte. Dodajte paradajz sa sokom i ostatak supe, poklopite (ostavite malo otvoreno da izlazi para). Pustite da struji oko 40 minuta. Povremeno promešajte.

3. Dobro ocedite pasulj, umešajte ga u čili i kuvajte još oko 20 minuta. Jelo posolite, začinite po ukusu kajenskim biberom i umešajte sir. Poslužite po želji s kiselom pavlakom.

Više na ovu temu

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti