1. Crni luk sitno iseckajte i stavite da se dinsta (može na ulju, ali i na vodi). 


Sastojci:

crni luk

juneće, teleće ili pileće meso

šargarepa

krompir

pečurke

biber, so, začini

čaša milerama

jaje

2. Sitno iseckajte juneće, teleće ili pileće meso, ubacite ga u luk i nastavite s dinstanjem dolivajući malo po malo vode.

3. Šargarepu, krompir, pečurke i povrće koje vam je pri ruci očistite i sitno iseckajte, pa dodajte u meso. Posolite, pobiberite, stavite neki dodatak jelu i nalijte još vode. 

4. Kuvajte oko 45 minuta uz povremeno mešanje. 

5. U dubljoj posudi, najbolje onoj u kojoj ćete servirati čorbu, umutite jedno jaje i pavlaku (mileram) i dobro sjedinite, pa uz stalno mešanje dodajte kutlaču po kutlaču vruće čorbe.