Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

APRIL U ZNAKU ZDRAVIH ZUBA NAŠIH LJUBIMACA2

Psi nas vole više nego što vole sebe.

Najverniji, najodaniji,najumiljatiji član porodice pokazaće nam ljubav na milion načina. Lečiće nas svojom toplinom kada smo bolesni. Zasmejavaće nas kada smo neraspoloženi. Voleće nas bezuslovno. Uvek i zauvek.
I zato i mi, uvek, baš uvek, treba da pokažemo našem najboljem prijatelju da je osećaj obostran. Pokažimo mu svu svoju ljubav na sve moguće načine:

Volimo svog psa = brinemo o njegovom zdravlju.

Volimo svog psa = razmazićemo ga maženjem, gnjavljenjem i božanstvenim poslasticama.

Volimo svog psa = igramo se, šetamo i iznenađujemo ga dugim i ukusnim zalogajima koje obožava da žvaće.

Postoje beskrajni načini da im pokažemo našu ljubav. A briga o njegovom zdravlju je najvažniji. Da li znate da su problemi sa zubima najčešći kod pasa, a najčešće se previde? Čak četiri od pet pasa starijih od tri godine pate od nekog oblika bolesti desni.
Znate onaj osećaj kad vas boli zub do suza i kad ništa ne pomaže, a nije kvar nego neki problem sa desnima i trpite bol i ne znate kako da prestane da boli? Isti bol može da oseti i naš pas, s tim da su oni pravi stoici i dobro skrivaju bol, do te mere da uopšte ne sumnjamo da ih nešto boli. A boli. I kako sad da otkrijete problem sa zubima ako se vaš pas “ne žali”? Evo očiglednih signala:

  Izvor: ThinkStock

LOŠ ZADAH
Loš zadah kod pasa nije normalan i gotovo je uvek znak osnovnih problema sa desnima.
KRVARENJE DESNI
Krvarenje ili upaljene (crvene ili otečene) desni glavni su znak bolesti desni.
PONAŠANJE
Obično se smatra da je pas koji je sve manje živahan, manje druželjubiv ili manje voljan da se igra, „samo ostario“, a zapravo je takvo ponašanje rezultat bolesti desni. Čim se problem otkloni, pas se vraća “u normalu”, čak može da počne da se ponaša kao kad je bio štene. Samo se prebacite u njegovu situaciju: kako se vi osećate kad prestane da vas boli zub? Eto!

Hajde da im pokažemo ljubav tako što ćemo brinuti o njima. April je divan mesec za brigu o oralnoj higijeni zuba, a tu brigu valjalo bi da produžimo i na sve naredne mesece, godine i decenije.
Naši psi nas vole više nego sebe. I zato, šta važi za nas, neka važi i za njih: DOBRI ZUBI, DOBAR ŽIVOT:

Više na ovu temu

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA