1. Kuvajte krompir u ključaloj vodi oko 40 minuta ili dok ne omekša. Zatim ga izvadite i ostavite da se cedi. Nakon toga oljuštite ga i isecite na manje delove.


Sastojci:

1, 8 kg crvenog krompira

5 tvrdo kuvanih jaja (oguliti ih i prepoloviti)

1 kašičica soli

3 mlada luka

1 šolja majoneza

1 kašika senfa

1/2 kašičice bibera

2. Odvojite belanca od žumanaca.

3. U veliku šerpu ubacite krompir, usitnjena belanca od jaja, pola kašičice soli i mladi luk i pomešajte.

4. U posebnu činiju stavite žumanca i izgnječite ih viljuškom. Zatim dodajte drugu polovinu kašičice soli, majonez, senf i biber i mešajte sve sastojke dok ne budu dobro umućeni.

Smese iz obe činije sjedinite, a biber i so stavite po želji.

5. Pokrijte činiju sa dobijenom smesom i ostavite da se hladi 2 sata (ukus će biti pikantniji ukoliko ostavite preko noći i servirate sledeći dan).