U letnjim mesecima najviše nam prijaju salate, jer su lagane i brzo se spremaju. Pored letnje ruske i mimoze, predlažemo da napravite salatu sa tikvicama i kuvanim jajima. Ukusna i jednostavna, dopašće vam se na prvi zalogaj. Iskoristite sezonu omiljenog povrća i napravite jednu od boljih salata.
Sastojci:
- 2 tikvice
- 2 čena belog luka
- 1 veza peršuna
- 50-60 g oraha
- 2 kašike soja sosa
- 2 kašike maslinovog ulja
- 1 kašičica susama
- 1 kašičica crnog susama
- sok od pola limuna
Priprema:
Tikvice isecite na kockice, pa propržite na malo ulja. Sklonite sa šporeta i dodajte mleveni beli luk, pa promešajte. Peršun i orahe iseckajte i stavite u posudu, pa sipajte soja sos i maslinovo ulje. Pospite susamom i sipajte limunov sok. Dobro promešajte, pa dodajte iseckana jaja, koja ste prethodno skuvali. Na kraju dodajte i tikvice i sve dobro sjedinite.
Izvor: Stvar ukusa