Slana torta sa tikvicama osim što je ukusna i pristupačna svima, odlična je i za ručak, ali i kao zanimljivo predjelo kada su slave. Između slojeva povrća nalazi se sir koji se topi, a kada jednom probate stalno ćete praviti. Ako želite možete da dodate još neko povrće, ali i ovako pripremljena je neodoljiva.
Tikvice su sada jeftine, pa iskoristite priliku i napravite najdivniju slanu tortu.
Sastojci:
- 1 velika tikvica
- 1 crni luk
- origano
- začinska paprika
- 3 jajeta
- 40 g prezli
- 150 g tvrdog sira
Priprema:
Tikvice isecite na kolutove, a luk na rebaraca. Zatim poređajte tikvice na pleh obložen pek papirom, a preko stavite crni luk. Posolite, pobiberite, pospite origanom i začinskom paprikom. Prelijte maslinovim uljem i pecite na 180°C oko 15 minuta. Jaja posolite, pospite origanom i začinskom paprikom, pa umutite. Dodajte prezle i rendani sir (50 g), pa sjedinite. Dodajte tikvice i lepo promešajte. Okrugli kalup obložite pek papirom, pa sipajte pola smese sa tikvicama i poravnajte. Preko stavite isečen tvrdi sir, pa preostalu smesu. Pospite prezlama i pecite na 180°C oko 45 minuta.
Izvor: Stvar ukusa
KUVAJMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i OSVOJITE VREDNE NAGRADE