Leti svima najviše prijaju jednostavni obroci za koje vam nije potreno puno vremena. Zato su svima prvi izbor salate i čorbe, i zato vam donosimo recept za prelepo letnje jelo sa mirođijom. Poprilično je jeftino, nećete potrošiti više od 200 dinara, a ako poslužite sa hlebom može da se najede cela porodica.
Pročitajte i kako se pravi hladna španska čorba - gaspaćo.
Sastojci:
- 1 veza mirođije
- 1 kocka za supu
- malo brašna
- 100 g pavlake
- 1 kašika sirćeta
Priprema:
Na ulju propržite brašno, ali da ostane svetlo. Zatim dodajte sitno seckanu mirđiju i pažljivo sipajte hladnu vodu (1 litar). Kuvajte na tihoj vatri, a kad provri dodajte kosku supe, malo soli i sirće. Kuvajte još 10-ak minuta. Ostavite da se prohladi, pa sipajte pavlaku i dobro promešajte da ne ostanu grudvice.
Izvor: Stvar ukusa
KUVAJMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i OSVOJITE VREDNE NAGRADE