LAGANA LETNJA ČORBA OD MIROĐIJE: Potrebno je manje od 200 dinara i pola sata za pripremu

Za pola sata napravite čorba od mirođije.

Stvar Ukusa

Leti svima najviše prijaju jednostavni obroci za koje vam nije potreno puno vremena. Zato su svima prvi izbor salate i čorbe, i zato vam donosimo recept za prelepo letnje jelo sa mirođijom. Poprilično je jeftino, nećete potrošiti više od 200 dinara, a ako poslužite sa hlebom može da se najede cela porodica. 

Pročitajte i kako se pravi hladna španska čorba - gaspaćo

Sastojci: 

  • 1 veza mirođije 
  • 1 kocka za supu
  • malo brašna
  • 100 g pavlake
  • 1 kašika sirćeta

Priprema:

Na ulju propržite brašno, ali da ostane svetlo. Zatim dodajte sitno seckanu mirđiju i pažljivo sipajte hladnu vodu (1 litar). Kuvajte na tihoj vatri, a kad provri dodajte kosku supe, malo soli i sirće. Kuvajte još 10-ak minuta. Ostavite da se prohladi, pa sipajte pavlaku i dobro promešajte da ne ostanu grudvice. 

Izvor: Stvar ukusa 

KUVAJMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i OSVOJITE VREDNE NAGRADE