ČAMCI OD KROMPIRA PUNJENI ĆUFTAMA: 2 omiljena srpska jela spojena u jedno fantastično predjelo (VIDEO)

Punjeni čamci od krompira su spoj 2 omiljena srpska jela - ćufti i krompira.

Printscreen/YT/ Готовим с Оксаной Пашко

Ako vam je potrebno neobično predjelo ili zanimljiva večera za prijatelje napravite čamce od krompira punjene ćuftama. Elegantno, dekorativno, a preukusno jelo svima će se dopasti, a vi nećete potrošiti puno vremena na pripremu. Ovaj recept je zahvalan i za sve one domaćice koje tek počinju, a žele da se pokažu. Mekani krompir, sočne ćuftice i sve to sa topljenim sirom i paradajzom - ne postoji ništa bolje. 

Sastojci:

  • 1 kg krompira
  • 500 g mlevenog mesa 
  • 80 g tvrdog sira 
  • 5 čeri paradajza
  • 50 ml paradajz sosa 

Priprema:

Krompir isecite na polutke, a zatim ga izdubite. Ako ne može lepo da stoji kada stavite na sto, isecite tanko sa donje strane (čisto da dobijete ravnu površinu). Stavite u vodu i kuvajte dok ne krene da ključa, a zatim procedite. Poređajte u tepsiju koju ste premazali uljem, a mleveno meso začinite po želji i oblikujte mini ćufte. Pospite rendani sir u svaki krompir, zatim poređajte po 3 ćuftice u svaki krompir, preko paradajz sos i oper rendani sir. Preko svakog krompira stavite polutku paradajza. 

Izvor: Stvar ukusa 

KUVAJMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i OSVOJITE VREDNE NAGRADE