Ako vam fali predjelo za Svetog Nikolu ili vam dolaze iznenadni gosti napravite ove divne posne korpice sa tunjevinom i posnom fetom. Prave se lako i od svega par sastojaka koje možete da prilagođavate količini gostiju. Umesto posne možete da napravite i mrsnu varijantu, pa korpice možete da napunite ruskom salatom ili paštetom po želji. Uživajte! Ako su vam se dopale slane korpice, isprobajte i recept za slatke korpice od keksa punjene čokoladom.
Sastojci:
- 120 g tunjevine
- 100 g posne fete
- 10 posnih korpica
- peršun
- paprika
- Za korpice:
- 250 g brašna
- 1 kašičica praška za pecivo
- 1 kašičica soli
- 100 ml ulja
- 100 ml kisele vode
Recept za posne korpice sa tunjevinom - predjelo za Svetog Nikolu:
Tunjevinu procedite i usitnite. Zatim dodajte feta sir i dobro sjedinite sastojke da dobijete glatku smesu. SIpajte u korpice i dekorišite peršunom i paprikom koje ste prethodno iseckali. Pomešajte brašno sa kašičicom soli, praškom za pecivo, kiselom vodom i uljem. Umesite glatko testo. Oklagijom razvucite testo okruglog oblika, debljine 3 mm, a zatim čašom vadite krugove. Okrenite kalup za projice naopačke i postavite testo preko kalupa. Takođe, možete da g stavite u kalup i prstima oblikujete. Pecite u zagrejanoj rerni na 200°C oko 10 minuta. Proverite čačkalicom da li je testo pečeno.
Pročitajte i ovo: Predlozi za ukusna posna predjela
BONUS VIDEO:
(StvarUkusa/S.B.)