Zimi se uglavnom jede teška hrana i to ona koju svi obožavaju, kao što su pečenje, sarma, pasulj, ruska... Ali, ponekad želimo i nešto lagano, a upravo takav je i recept za rolovane tikvice sa svežim sirom. Mogu da se služe kao osvežavajuće predjelo pre svečane gozbe, ali i kao lagani ručak ili večera.
- Sastojci:
- 3 tikvice
- 150-200 g svežeg sira (može i krem sir)
- rendana korica limuna
- sok od 1/2 limuna
- mirođija
- čeri paradajz
- bosiljak
Priprema:
Tikvice isecite na trake, pa posolite i ispecite. Ako imate gril tiganj, još bolje, ali može i običan. Zatim u posudi pomešajte sir, seckanu mirođiju, limunov sok i koricu limuna. Dobro sjedinite, pa premažite tikvice i urolajte. Posložite na tacnu, pa u svaku tikvicu stavite čeri paradajz isečen na četvrtine. Ukrasite bosiljkom.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA NOVOGODIŠNJU I BOŽIĆNU TRPEZU i osvojite VREDNE NAGRADE