SLANI ROLAT SA ČAJNOM KOBASICOM I ZDENKA SIROM: Neodoljivi sitni zalogaji od 4 sastojka - super za sve prilike

Slani rolati su brzinsko predjelo koje je veoma ukusno, a isprobajte i ovaj sa čajnom i zdenkom.

Teodora Andrić Sekulić

Slani rolati su ukras svake trpeze i obično ih služimo kada su neke proslave. Za njih uglavnom treba hleb, ali mogu da se prave i od čajne kobasice, kao što je to u ovom receptu. Ukusni i sitni zalogaji će se dopasti svima, a potrebna su samo 4 sastojka koja uglavnom svaka domaćica već ima kod kuće. Ovaj slani rolat je i odlično predjelo kada vam dođu iznendani gosti. 

  • Sastojci: 
  • 200 g široke čajne kobasice 
  • 1 pakovnje zdenka sira 
  • 5 kiselih krastavčića 
  • čeri paradajz 

Priprema: 
Na radnu površinu stavite providnu foliju i poređajte isečenu čajnu kobasicu u 2 reda po 5 kolona (treba malo da se preklapa). Zatim poređajte zdenka sir, sa malim razmakom, pa preko stavite providnu foliju. Oklagijom razvucite tako da zdenka pokrije šunku, a onda skinite providnu foliju i poređajte kisele krastavce. Urolajte i umotajte u providnu foliju, pa stavite u frižider do služenja. Isecite rolat, pa ukrasite čeri paradajzom. 

Izvor: Stvar ukusa 

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA NOVOGODIŠNJU I BOŽIĆNU TRPEZU i osvojite VREDNE NAGRADE