Rolovana piletina uvek je odlično rešenje. Brzo se sprema, dekorativna je i odlično krasi slavske trpeze, a pored toga je izuzetno i ukusna. Možete se opredeliti za rolovanu piletinu sa krompirom, a možete isprobati malo drugačiji ukus i to sa orasima. U nadev idu i brusnice, a kombinacija namirnica je manje uobičajena, ali perfektna. U recept ide i kozji sir, ali ako ga nemate možete koristiti onaj koji imate kod kuće.
Sastojci:
- 600 g pilećeg filea
- 2 šolje vode
- 2 kašike soli + 1/2 kašičice soli
- 120 g kozjeg sira
- 1/3 šolje sušene brusnice
- 1 kašičica iseckanog ruzmarina
- 2 čena belog luka
- 1 kašika dižon senfa
- 1/3 šolje sitno seckanih oraha
- 1/4 kašičice bibera
Recept za pileći rolat sa orasima i brusnicom:
Piletinu stavite u posudu sa vodom u ubacite 2 kašike soli. Ostavite tako 30 minuta. U međuvremenu u blender ubacite kozji sir, brusnicu i ruzmarin, pa blendajte dok se brusnice ne iseckaju jednako. U manjoj činiji pomešajte dižon senf i iseckan beli luk. Izvadite piletinu iz vode i stavite u kesu sa zip zatvaračem. Istucite piletinu čekićem za meso na debiljinu od oko 1 cm. Prebacite piletinu na radnu površinu i začinite ostatkom soli i biberom. Ravnomerno po piletini rasporedite nadev sa brusnicom. Urolajte piletinu pa je prebacite na pleh obložen pek papirom. Premažite rolovanu piletinu senfom i belim lukom, pa pospite seckane orahe. Pecite rolovanu piletinu u rerni oko 20-30 minuta na 180°C. Nakon toga, sačekajte oko 10 minuta pre služenja rolovane piletine sa orasima i brusnicom. Preporučujemo i rolovanu piletinu sa slaninicom.
BONUS VIDEO:
Izvor: StvarUkusa