Pileći rolat sa narom odličan je kao glavno jelo ili hladno predjelo. Dobar je izbor kada su u pitanju rolati za praznike. Uz ovaj rolat će lepo da ide krompir salata sa aromatičnim začinima. Pileći rolat sa narom je ukusan izbor mesne šturce za Doček! Isprobajte recept!
Sastojci:
- 1.5 kg pilećeg bataka
- 2 komada šargarepe
- 1 čen belog luka
- 25 g želatina
- Prstohvat soli
- Zelen
- Zrna 1 nara
- Začini po izboru
Recept za pileći rolat sa narom:
Za pileći rolat sa narom, piletinu dobro operite, pažljivo uklonite kožu i kosti. Piletinu možete malo istući i iseći na velike komade. Narendajte čen belog luka, u manju činiju dodajte želatin, so, začine i sve dobro promešajte. Šargarepu oprati, oljuštiti i iseći na tanke trakice. Pomešajte začine sa želatinom i pilećim mesom i ostavite da odstoji 15 minuta. Na pleh staviti papir za pečenje, zatim deo pilećeg mesa, u sredinu šargarepu i sve poprskati maslinovim uljem. Šargarepu prekrijte drugim delom mesa i sve uvijte u rolat. Prebacite rolnu u staklenu posudu za pečenje i pošaljite je u rernu na 60 minuta na 200 stepeni. Meso treba da da puno soka, što će novogodišnjem rolatu dodati delikatan ukus. Sve pospite narom i poslužite. Uživajte u pilećem rolatu sa narom!
Saznajte kako da napravite PUNJENO SVINJSKO MESO UMOTANO U SLANINU
BONUS VIDEO:
StvarUkusa/L.S.