Mediteranska Pancanela obrok salata

Obrok salata Pancanela je tipična za mediteran, a najviše godi tokom letnjih dana, te ako je niste probali, sada je vreme.

Shutterstock

Sastojci:

  • 30 ml maslinovog ulja
  • 3 deblje kriške hleba
  • 1 srednja tikvica
  • 1/2 velikog crvenog luka, isečenog na 4 kriške
  • so i biber po ukusu
  • 1 čen belog luka, vrlo sitno naseckan
  • 2 kašike vinskog sirćeta
  • 500 g čeri paradajza
  • 130 g feta sira isecečnog na kockice
  • 60 ml listova svežeg bosiljka, isečenih na komade veličine zalogaja
  • balzamiko sirće

Recept za Pancanela obrok salatu:

Kako biste napravili ovu obrok salatu, zagrejte gril tiganj na srednje jako i nauljite rešetke. Hleb, tikvice i luk izmešajte sa uljem i začinite solju i biberom. Pecite hleb i povrće na roštilju dok hleb ne bude lagano tostiran, 30 sekundi do 1 minuta po strani, a tikvice i luk , 3 minuta po strani.

Pečeni hleb, tikvice i luk prebacite na radnu površinu. Natrljajte beli luk sa obe strane hleba, pa ostavite da se sve malo ohladi. Hleb isecite na kockice veličine zalogaja, tikvice tanko iseckajte poprečno, a luk isecite na tanke trake.

U velikoj činiji umutite ulje i sirće, a zatim začinite solju i biberom. Dodajte kockice hleba, tikvice, luk, paradajz, feta sir i bosiljak. Pomešajte i prelijte balzamiko sirćetom pre serviranja. Ako volite obrok salate, možda ćete želeti da napravite i obrok salatu od mladog krompira i slanine.

Pročitajte i kako se pravi šarena obrok salata sa graškom, kačkavaljem i šunkom

BONUS VIDEO

This browser does not support the video element.

Kako se pravi najbolja grčka salata  Instagram/ _eating_with_emily

StvarUkusa