Sastojci:
- 1/2 malog crvenog kupusa
- 2 srednje šargarepe
- 1-2 velike jabuke
- 1/2 veze svežeg peršuna
- sok od 1 limuna
- 3 kašike maslinovog ulja
- 1 kašičica meda
- 1 kašika jabukovog sirćeta
- so i biber po ukusu
- šaka oraha
Recept za salatu sa crvenim kupusom, jabukama i šargarepom:
Za ovu salatu prvo očistite crveni kupus, operite ga i izrendajte. Isto uradite sa šargarepom i jabukama i sve pomešajte u činiji. Orahe krupno iseckajte i lagano ih tostirajte na suvom tiganju. Da biste pripremili preliv, u maloj činiji pomešajte limunov sok sa maslinovim uljem, medom i jabukovim sirćetom.
Posolite i pobiberite po ukusu. Sve sastojke dobro izmešajte i prelijte salatu prelivom, pa ponovo promešajte. Dodajte pržene orahe i seckani peršun na vrh i lagano promešajte.Ako imate vremena, ostavite salatu u frižideru 20-30 minuta pre serviranja. Možda ćete želeti da napravite i izdašnu salatu sa brokolijem, karfiolom i slaninom.
Pročitajte kako se pravi salata od jaja za prilog ili namaz
BONUS VIDEO
StvarUkusa