Sastojci:
- 1 pakovanje kora za rozen tortu
- 360 g kisele pavlake
- 520 g krem sira
- 210 g majoneza
- 310 g šunke
- 130 g kiselih krastavaca
- 210 g kačkavalja
- 2 kašičice bibera
Recept za svečanu slanu tortu:
Kako biste napravili slanu tortu prvo pomešajte kiselu pavlaku, krem sir i majonez, a zatim odvojiti 200 g fila. U polovinu preostalog fila umešajte kisele krastavce iseckane na sitne kockice, a u drugu polovinu šunku isečene na sitne listiće.
Tortu filujte naizmenično, stavite koru, premažite filom sa šunkom, pa preko toga stavite drugu koru, pa stavite fil sa kiselim krastavcima i tako dok ne istrošite sav materijal. Pritisnite nečim teškim i ohladite.
Nakon dva sata izvadite iz frižidera i poslednju koru premažite filom koji ste na početku odvojili. Pospite kačkavaljem i posipajte odozgo biber. Po želji ukasite šunkom i kiselim krastavcima. Možda ćete želeti da napravite i slani kolač sa spanaćem idealan za proslave.
Pročitajte kako se pravi slana torta sa pečenim paprikama za slavu
BONUS VIDEO
StvarUkusa