Svečana slana torta sa rozen korama

Slana torta savršen je prilog za slavu, pravićete je za sve važne događaje, a pravi se sa korama za rozen tortu.

prt scr / yt / Yana Ben Delicious channel

Sastojci:

  • 1 pakovanje kora za rozen tortu
  • 360 g kisele pavlake
  • 520 g krem sira
  • 210 g majoneza
  • 310 g šunke
  • 130 g kiselih krastavaca
  • 210 g kačkavalja
  • 2 kašičice bibera

Recept za svečanu slanu tortu:

Kako biste napravili slanu tortu prvo pomešajte kiselu pavlaku, krem sir i majonez, a zatim odvojiti 200 g fila. U polovinu preostalog fila umešajte kisele krastavce iseckane na sitne kockice, a u drugu polovinu šunku isečene na sitne listiće.

Tortu filujte naizmenično, stavite koru, premažite filom sa šunkom, pa preko toga stavite drugu koru, pa stavite fil sa kiselim krastavcima i tako dok ne istrošite sav materijal. Pritisnite nečim teškim i ohladite.

Nakon dva sata izvadite iz frižidera i poslednju koru premažite filom koji ste na početku odvojili. Pospite kačkavaljem i posipajte odozgo biber. Po želji ukasite šunkom i kiselim krastavcima. Možda ćete želeti da napravite i slani kolač sa spanaćem idealan za proslave.

Pročitajte kako se pravi slana torta sa pečenim paprikama za slavu

BONUS VIDEO

This browser does not support the video element.

Slana torta sa tost hlebom i krem sirom  instagram/cookistwow

StvarUkusa