Sastojci:
- 600 g sitnijih krompira
- so, biber, slatka paprika
- maslinovo ulje
- pola svežeg krastavca
- pola paprike sveže
- 1 crveni luk
- malo peršuna
Preliv:
- 5 kašika jogurta
- 2 kašike majoneza
- 1 kašika senfa
- sok od pola limuna
- so, biber, mirođija
Kako da napravite malo drugačiju krompir salatu:
Krompir salata spada u klasike srpske kuhinje i obično se služi u specijalnim prilikama kao što su slave i praznici. Ali sada probajte još bolju verziju popularne salate sa pečenim krompirom i prelivom koji je čini neodoljivo ukusnom.
Skuvajte krompire pa ih stavite na pleh za pečenje obložen pek papirom i zgnječite čašom. Dodajte malo maslinovog ulja i začine pa ih pecite ih 20 minuta na 180 stpeni. Za to vreme pomešajte sve sastojke za preliv i dodajte seckano povrće. Sipajte pečene krompire u posudu sa ostalim sastojcima, promešajte i uživajte u salati.
Bonus video