Sastojci:
- 2-3 vlašca
- 2 šargarepe
- 1 krompir
- 120 g graška
- 1 zelena jabuka
- 5 kašika majoneza
- 1/3 kašičice šećera
- prstohvat bibera i belog luka u prahu
- so po ukusu
Recept za rusku salatu sa jabukama:
Za rusku salatu prokuvajte posoljenu vodu. Naseckajte vlašac. Oljuštite i iseckajte 2 šargarepe i 1 krompir. Odmrznite grašak. Jabuku oljuštite i isecite kasnije.
Šargarepu i krompir kuvajte 4 minuta. Dodajte grašak i kuvajte još 4 minuta. Proverite da li su krompir i šargarepa kuvani pre nego što ih sklonite sa šporeta.
U međuvremenu u činiju dodajte 5 kašika majoneza, 1/3 kašičice šećera, prstohvat bibera, beli luk u prahu i so po ukusu. Kuvano povrće ocedite i ostavite da se potpuno ohladi.
Nakon toga oljuštite i isecite jabuku i dodajte je u preliv. Ubacite sve preostale sastojke kada se ohlade i izmešajte. Možda ćete želeti da napravite i posnu rusku salatu.
Pročitajte kako se pravi ruska salata bez majoneza
BONUS VIDEO
StvarUkusa