Ukoliko nemate puno vremena, a želeli biste da ipak srknete nešto toplo i ukusno ova čorba je idealna za vas.

Potrebno je:

  • 1 glavica crnog luka
  • 2 šargarepe
  • 1 bela zelen
  • 1 koren peršuna
  • 1 krompir
  • suvi začin i so po ukusu
  • 1 jaje
  • 1 kašika brašna
  • veza svežeg peršuna
  • bosiljak po ukusu
  • kisela ili pavlaka za kuvanje po izboru

Priprema:

Šargarepu, belu zelen, peršun i luk očistiti pa izblendirati u secku. Na malo ulja staviti da se dinsta. Nakon toga očistiti krompir i narendati ga u to. Naliti vode koliko da ogrezne i dodati suvi začin i so po ukusu. Kuvati oko 20 minuta. Kad je povće kuvano dodati sitno iseckan svež peršun i po ukusu bosiljak.

Nakon toga u posebnoj posudi penasto umutiti jaje i dodati brašno i malo vode. Ne sme da bude grudvica. Nakon što to lepo sjedinite prespite u šerpu i izmešajte. Vratite na vatru da baci ključ zbog jaja...

Zatim sklonite sa vatre i po želji dodajte kiselu pavlaku ili pavlaku za kuvanje. Ukoliko više volite kiselu pavlaku možete dodati i direktno sebi u tanjir. Stvar ukusa.

Takođe možete da pravite ovu čorbu i sa bilo kojom vrstom mesa, ali se onda čorba kuva nešto duže.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu 

Izvor: stvarukusa.rs