Ukoliko nemate puno vremena, a želeli biste da ipak srknete nešto toplo i ukusno ova čorba je idealna za vas.
Potrebno je:
- 1 glavica crnog luka
- 2 šargarepe
- 1 bela zelen
- 1 koren peršuna
- 1 krompir
- suvi začin i so po ukusu
- 1 jaje
- 1 kašika brašna
- veza svežeg peršuna
- bosiljak po ukusu
- kisela ili pavlaka za kuvanje po izboru
Priprema:
Šargarepu, belu zelen, peršun i luk očistiti pa izblendirati u secku. Na malo ulja staviti da se dinsta. Nakon toga očistiti krompir i narendati ga u to. Naliti vode koliko da ogrezne i dodati suvi začin i so po ukusu. Kuvati oko 20 minuta. Kad je povće kuvano dodati sitno iseckan svež peršun i po ukusu bosiljak.
Nakon toga u posebnoj posudi penasto umutiti jaje i dodati brašno i malo vode. Ne sme da bude grudvica. Nakon što to lepo sjedinite prespite u šerpu i izmešajte. Vratite na vatru da baci ključ zbog jaja...
Zatim sklonite sa vatre i po želji dodajte kiselu pavlaku ili pavlaku za kuvanje. Ukoliko više volite kiselu pavlaku možete dodati i direktno sebi u tanjir. Stvar ukusa.
Takođe možete da pravite ovu čorbu i sa bilo kojom vrstom mesa, ali se onda čorba kuva nešto duže.
Izvor: stvarukusa.rs
Gusta krompir čorba sa slaninicom
Pileći file u aromatičnom sosu od pavlake i paradajza
Recept za najukusniju karbonaru sa piletinom - bez pavlake!
salata
posno