ZDRAVO, UKUSNO, BRZO I ZASITNO: Ova čarobna čorba od cvekle osvojiće vas na prvi zalogaj

Kada su visoke temeprature nemamo preveliku želju da jedemo, ali hladna čorba od cvekle koja je i zdrava je sjajno rešenje.

Shutterstock

Ako niste raspoloženi dugo da stojite pored šporeta, a želite zasitan obork onda je čorba od cvekle ono što vam treba. 

Sastojci: 

  • 4 srednje cvekle (manje od teniske lopte)
  • 1 manji crveni luk 
  • 1-2 čena belog luka (1 velika ili 2 dve male)
  • 3 mala krastavca
  • sveža mirođija 
  • 2 kašike sirćeta

Dekoracija:

  • avokado
  • maslinovo ulje
  • jogurt ili pavlaka

Priprema: 

U haldnu vodu ubacite cveklu i kada proključa, smanjite temperaturu i kuvajte dok ne omekša (oko 45-60 minuta). Ohladite cveklu. Zatim u blender stavite 3 cvekle i 2 šolje ledene vode ili hladnog povrćnog bujona. Dodajte pola iseckanog luka, belog luka i isečena 2 krastavca. Posolite, pobiberite, sipajte sirće i svežu mirođiju. Blendirajte dok ne dobijete glatku smesu. Čuvajte u frižideru. 

Preostalu cveklu, krastavac, avokado sitno iseckajte na kockice, kao i preostalu mirođiju. U posude sipajte ohlađenu supu od cvekle (što je hladnija, to bolje). Prelijte sa malo maslinovog ulja ili sa jogurtom ili pavlakom i poređajte ukrase. 

Pošaljite nam recept i kreirajte sadržaj sa nama! Formular pronađite OVDE.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu

Izvor: stvarukusa.rs