Crvene paprike pored toga što su veoma ukusne i od njih možemo napraviti mnoštvo ukusnih jela spadaju i među najzdravije povrće na svetu, a jedina mana im je što im sezona kratko traje. Zato ih iskoristite što je više moguće kada ih ima i pripremite supu, čiji recept možete pročitati u nastavku. Ova supa je prava riznica vitamina i odličan je lek protiv prehlade,
Sastojci:
- 6 srednjih slatkih crvenih paprika, seckanih
- 2 šargarepe, seckane
- 2 luka, seckana
- 1 rebro celera, seckano
- 4 čena belog luka, mleveno
- 1 kašika maslinovog ulja
- 2 konzerve pilećeg bujona
- 1/2 šolje nekuvanog pirinča dugog zrna
- 2 kašike mleve sveže majčine dušice ili 2 kašičice suše
- so, biber, tucana paprika
Priprema:
Izdinstajte crvenu papriku, šargarepu, luk, celer i beli luk na ulju dok ne omekšaju. Umešajte bujon, pirinač, začine i dovedite do ključanja. Smanjite temperaturu, poklopite i dinstajte dok povrće i pirinač ne omekšaju. Ohladite 30 minuta.
Izvor: Stvar ukusa