Supa od šupljih kostiju je izuzetno bogata proteinima, posebno želatinom, a takođe sadrži tragove kalcijuma i fosfora. Ova supa spada u najzdravije jer želatin štiti i leči sluzokožu digestivnog trakta i pomaže u održavanju dobrog zdravlja kože, ali takođe ojačava imunitet i štiti organizam. Napravite veće količine supe od šupljih kostiju jer će vam trebati preko zime, a možete da je koristite i kao bujon i da popravite ukus mnogim jelima.
- Sastojci:
- 4-5 govedjih kostiju
- 2 kašike jabukovog sirćeta
- 1 crni luk
- 3 šargarepe
- 3 paškanata
- 4-5 lovorovih listova
- 1 koren celera
Priprema:
Crni luk presecite na pola, pa propržite na ringli. Ako imate ravnu ploču stavite alu foliju, pa luk. Zatim u šerpu stavite šargarepu, paškanat i celer koji ste prethodno očistili, pa dodajte luk i kosti. Sipajte vodu, posolite i pobiberite, pa stavite lovorov list. Sipajte jabukovo sirće, poklopite i kuvajte na tihoj vatri nekih osam sati. Zatim supu procedite da bude bistra i možete da jedete. Preostalu stavite u frižider ili čuvajte u zamrzivaču do 6 meseci.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA ZIMNICU i osvojite VREDNE NAGRADE