Počinje sezona virusa i gripa i vreme je ojačate svoj imunitet prirodnim putem. Supe i čorbe su idealne za to i zato vam predlažemo da isprobate tursku supu sa limunom i ćuretinom. Možete da iskoristite belo ćureće koje vam je preostalo od ručka, a možete da skuvate i novo. Tajna je u začinima i bujonu koji je čine neverovatno ukusnom.
- Sastojci:
- 1 crni luk
- 3 čena belog luka
- 1 kašičica mlevene kurkume
- 1/2 kašičice mlevenog kima
- 1/2 kašičice mlevenog đumbira
- 1,2 l pilećeg bujona
- kora limuna
- 1/2 do 1 šolje ječma (više ječma će dati gušću supu)
- 2 šolje kuvane ćuretine
- 2 kašike limunovog soka
- 1/4 šolje peršuna
- 1/4 šolje korijandera
Priprema:
Iseckajte crni i beli luk i propržite. Prvo propržite crni, pa kada omekša dodajte beli. Zatim dodajte kurkumu, kim, đumbir i so. Sipajte bujon, koricu limuna, pa kada provri dodajte ječam. Krčkajte lagano dok se ječam ne skuva, oko 20-30 minuta. U šerpi skuvajte ćuretinu ili piletinu. Kada ječam bude gotov dodajte sekcano meso, limunov sok, seckani peršun i korijander. Posolite i pobiberite. Još mar minuta kuvajte. Uklonite koru limuna pre serviranja.
Izvro: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA ZIMNICU i osvojite VREDNE NAGRADE