KAKO SE PRAVI DOMAĆINSKA PILEĆA SUPA: Posle nje vam ne treba glavno jelo - ukusna i zdrava

Pileću supu možete da jedete u bilo koje doba dana.

Shutterstock

Bez domaćih supa i čorbi nekada nije mogao da se zamisli ručak, pogotovo nedeljni kada se cela porodica okupi za stolom. Supa nije teška za pripremu i ne zahteva neke prevelike kulinarske sposobnosti, a ne samo što je ukusna, nego i je i zdrava. U nastavku testa vam donosimo recept za preukusnu pileću supu, a ako želite da bude još ukunija dodajte još domaće knedle za supu.

  • Sastojci:
  • 500 g pilećeg mesa po izboru 
  • 2 šargarepe
  • 1 paškanat 
  • 1 crni luk 
  • 1 veza peršuna
  • 2 štapića celera 

Priprema: 
Luk presecite na pola, pa ispecite na ringlu. U šerpu stavite meso i prelijte vodom, pa začinite po želji. Kuvajte dok ne krene da vri, pa dodajte luk, šargarepu, celer i paškanat. Poklopite i kuvajte na tihoj vatri dok ne omekša. Prodecite supu i u nju dodajte sitno seckano meso, kao i peršun, šargarepu i celer isečene na kockice. Ako želite u supu možete da dodate domaće rezance ili knedle za supu.

Izvor: Stvar ukusa