TELEĆA ČORBA BOLJA OD KAFANSKE: Bogata je mesom i povrćem, a Srbi je obožavaju

Za ručak možete da poslužite fantastičnu teleću čorbu.

Shutterstock

Nekada ručak nije mogao da se zamisli bez supe ili čorbe, a danas se uglavnom jedu umesto obroka, jer sadrže sve neophodne sastojke koji će vas zasititi. Jedna od najpoznatijih je teleća čorba, koju možete da pronađete u svim boljim srpskim kafanama, a ako želite da je napravite poput pravih majstora, onda obavezno isprobajte ovaj recept. Teleća čorba nije komplikovana i uspeva i domaćicama koje tek počinju da kuvaju. 

  • Sastojci: 
  • 600 g teletine (po izboru) 
  • 1 crni luk
  • 2 šargarepe
  • 2 krompira
  • biber u zrnu
  • 2-3 lista lovora
  • 2 ravne kašike brašna
  • 1 ravna kašičica slatke paprike
  • 2 žumanceta 
  • 200 g kisele pavlake
  • 1 veza peršuna 
  • sok od limuna

Priprema:

U šerpi na malo zagrejanog ulja propržite sitno seckani crni luk. Kada on omekša dodajte meso isečeno na kockice, pa kada se kratko proprži sipajte nekih 2 l vode. Dodajte biber u zrnu, lovorov list, a onda i krompir i šargarepu koju ste iseckali na kockice. Poklopite i kuvajte dok povrće i meso ne omekšaju. Nakon toga u jelo dodajte brašno i slatku papriku koju ste pomešali sa vodom. Vodite računa da nema grudvica. Promešajte i kuvajte dok ne proključa. Kada je čorba gotova isključite šporet, pa u istu dodajte žumanca koja ste pomešali sa pavlakom za kuvanje. Lepo promešajte da se svi sastojci sjedine. Na kraju ukrasite seckanim peršunom. 

BONUS VIDEO: 

This browser does not support the video element.

Rašina kuhinja: Čorba od celera u celeru  Kurir televizija

Izvor: Stvar ukusa