Sastojci:
- 2 kašike ulja
- 320 g šampinjona, naseckanih na četvrtine
- 2 lovorova lista
- 2 kašike svežeg ruzmarina
- 4 crvena luka, narezana na četvrtine
- 4 čena belog luka, tanko narezana
- 320 g tikvica
- 600 ml povrtnog bujona
- 800 g leblebija iz konzerve, oceđenih
- 1 kašika dimljene paprike
- 4 kašike paradajz pirea
Recept za čorbu od tikvica, pečuraka i leblebija:
Za ovu čorbu, u velikom tiganju zagrejte ulje na srednjoj vatri i pržite pečurke, lovor i ruzmarin oko 5 minuta. Ubacite luk i beli luk i pržite još nekoliko minuta dok ne omekšaju. Dodajte tikvice, bujon, leblebije, dimljenu papriku i paradajz pire. Pokrijte i dinstajte 40 minuta. Možda ćete želeti da napravite i gustu čorbu sa šargarepom i rezancima.
Pročitajte kako da napravite i boraniju sa mesom
BONUS VIDEO
StvarUkusa