Goveđa čorba sa povrćem

Goveđa čorba sa povrćem je pravo jelo na kašiku za hladne dane.

Shutterstock

Sastojci:

  • 230 g govedine
  • 470 ml vode
  • 600 g dinstanog paradajza
  • 280 g smrznutog mešanog povrća
  • 230 g paradajz sosa
  • 1/2 kašičice šećera
  • 2 kašike granula goveđeg bujona
  • 1⁄4 kašičica luka u prahu
  • 1⁄4 kašičica sušenog peršuna
  • 1⁄8 kašičica paprike
  • 1⁄8 kašičica bibera

Recept za goveđu čorbu sa povrćem:

Kako biste napravili goveđu čorbu, na srednjoj vatri pržite govedinu dok ne prestane da bude ružičasta. Dodajte preostale sastojke i pustite da proključa.

Smanjite temperaturu, poklopite i kuvajte dok povrće ne omekša, 10-15 minuta. Možda ćete želeti da napravite i čorbu od karfiola sa kiselom pavlakom.

Pročitajte kako da napravite i najbolju belu čorbu od piletine

BONUS VIDEO

This browser does not support the video element.

Recept za gustu čorbu sa šargarepom i rezancima  Instagram/corbatariflerii

StvarUkusa