Sastojci:
- 2 kašike ulja
- 1 crni luk, isečen
- 3 čena belog luka, sitno naseckana
- 1 kašičica mešavine suvih začina
- 1 ½ kašičica kurkume
- 2 velika lovorova lista
- 1 prstohvat mlevene paprike
- 900 ml povrtnog bujona
- 900 g krompira, isečenog na komadiće
- 340 g šargarepe, iseckane
- 360 g seckane nemasne kuvane šunke
Recept za zimsku čorbu sa graškom:
Za čorbu zagrejte ulje u loncu . Dodajte luk i beli luk i pržite dok ne omekša, oko 5 minuta. Umešajte začine, kurkumu, lovorov list i papriku, pa pržite i mešajte dok ne zamiriše, 2 do 3 minuta.
Dodajte povrtni bujon, vodu, iseckani grašak, 1/2 krompira i 1/2 šargarepe. Ostavite da proključa, a zatim smanjite vatru. Pokrijte i dinstajte dok grašak ne omekša, oko 35 minuta.
Umešajte preostali krompir i šargarepu. Dodajte šunku, poklopite i dinstajte dok povrće ne omekša, dodajući još bujona ili vode po potrebi, još oko 25 minuta. Možda ćete želeti da napravite i minestrone čorbu za post na vodi.
Pročitajte kako se pravi goveđa čorba sa povrćem
BONUS VIDEO
StvarUkusa