Sastojci:
- 1 kašika ulja
- 1 luk sitno iseckan
- 1 čen belog luka, vrlo sitno iseckanog
- 250 g krompira, oljuštenog i isečenog na kockice
- 250 g šargarepe, isečene na kockice
- 1 paprika, iseckana na kockice
- 200 g praziluka sitno isečenog
- 1 kašika paradajz pirea
- 1¼ litra povrtnog bujona
- 1 lovorov list
- 10 g mirođije
- 400 g fileta oslića
- 1 limun, korica i sok
Recept za čorbu od oslića sa povrćem:
Za čorbu zagrejte ulje na srednjoj vatri i pržite luk 5-7 minuta dok ne omekša. Pomešajte beli luk, krompir, šargarepu, papriku, praziluk i paradajz pire i kuvajte još 3-5 minuta. Zalijte bujonom i umešajte lovorov list. Pustite da provri, a zatim poklopite i kuvajte 15 minuta dok povrće ne omekša.
Većinu mirođije sitno iseckajte, ostavite nekoliko celih grančica. Ribu isecite na komade veličine zalogaja i začinite solju, biberom i sa malo limunovog soka. Dodajte ribu u supu zajedno sa prstohvatom limunove korice i seckane mirođije. Krčkajte na laganoj vatri 5-7 minuta dok se riba ne skuva. Izvadite lovorov list i začinite čorbu po ukusu, po potrebi dodajte još limunovog soka ili korice. Uživajte. Možda ćete želeti da napravite i minestrone čorbu za post na vodi.
Pročitajte kako se pravi goveđa čorba sa povrćem
BONUS VIDEO
StvarUkusa