Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PIKANTNA RIBLJA ČORBA: Specijalitet koji ni najveći gurmani ne odbijaju

U riblju čorbu dodajte i malo ljute papričice, biće lepša.

 Pikantna riblja čorba Izvor: Printscreen/YT/ Phil's Kitchen

U toku je Petrovdanski post, pa vam mi predlažemo da napravite riblju čorbu. Ovaj gurmanski specijalitet možete uvek da jedete, a priprema nije komplikovana. Ako ste ljubitelj pikantne hrane, ne sumnjamo da će vas ovaj recept oduševiti. Ukoliko vam se ne dopada naš predlog ribe, možete da koristite neku po želji,a ovako pripremljena čorbai dosta podseća na riblji gulaš. Uživajte! 

  • Sastojci:
  • 1 šaran
  • 1 oslić  
  • 2 paradajza
  • 1 kašika paradajz paste
  • 1 crni luk
  • 2 ljute papričice 
  • 2 čena belog luka
  • malo đumbira
  • 1 kašičica korijandera u prahu
  • 1 kašičica garam masale (po želji) 
  • 1/2 kašičice kima u prahu
  • 1/4 kašičice kurkume u prahu
  • 1 kašičica soli
  • 2-3 šolje vode 

Priprema: 
Ako ste kupili cele komade ribe očistite je i isecite, a najbolje je da imate filete. U blender stavite crni luk, paradajz, ljutu papričicu i beli luk. Dobro izblenirajte, pa sipajte u šerpu koji ste malo nauljili. Zatim dodajte paradajz pire i poklopite, pa krčkajte 10 minuta. Kada se zgusne dodajte rendani đumbir, korijander, garam masalu, kim i kurkumu, pa posolite. Promešajte, pa sipajte vodu i opet lepo sjedinite. Dodajte komade ribe, a možete i da je isečete, pa promešajte i poklopite. Kuvajte još 15 minuta dok riba ne bude spremna. 

Izvor: Stvar ukusa 

Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.

Više na ovu temu

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti