1. Aroniju usitniti štapnim mikserom, sipati u šerpu i dodati šećer.


Sastojci:

2 kg aronije

2 kg šećera

1 limun - sok

2. Sve dobro sjediniti i staviti na najjaču temperaturu da provre, a zatim smanjiti temperaturu toliko da i dalje smesa vri.

3. Kuvati uz stalno mešanje do željene gustine.

4. Na kraju dodati sok od jednog limuna i kuvati još 5 minuta.

5. Šerpu prekriti vlažnom kuhinjskom krpom i ostaviti da se džem ohladi. Džem sipati u čiste sterilizovane teglice, hermetički zatvoriti i ostaviti na suvom i hladnom mestu. Prijatno!

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranicama - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/

Izvor: recepti.com