NAMAZ OD PEČENIH PAPRIKA: Pravi se duplo brže od ajvara i odlično ide uz jela sa roštilja (VIDEO)

Ovaj namaz možete služiti sa grilovanim povrćem, kao sos za roštiljsko meso ili možete da mažete na hleb.

Printscreen/Youtube/One day One recipe

Sezona paprika je uveliko krenula i domaćice već razmišljaju o spremanju zimnice. Ukoliko i vi ove godine planirate da spremate ajvar ili pinđur, ispecite koju papriku više i napravite ovaj fantastičan namaz.

Sastojci:

  • 1 paprika babura
  • 9-10 paprika šilja
  • 1 crni luk
  • 2 čena belog luka
  • Maslinovo ulje
  • 1 kašičica semena kima
  • 1 kašičica semena korijandera
  • 1 kašičica semena kumina
  • 2 kašike paradajz pirea
  • 1 limun
  • So

Priprema:

Na pleh obložen pek papirom stavite paprike i beli i crni luk u ljusci. Prelijte maslinovim uljem i pecite 20 min na 200 stepeni. U međuvremenu pomešajte kim, kumin i korijander pa pecnite na tiganju 2 min. Potom u avanu istucite u prah.

Kada se povrće ispeklo uklonite kožicu, a paprikama uklonite i peteljke i semenke. Zatim sve stavite u secko ili blender i mutite dok se ne ujednači. Zatim na zagrejanom maslinovom ulju i sa 2 kašike pirea od paradajza propržite ovu dobijenu smesu. Na kraju dodajte sok od limuna i začine pa kuvajte dok se ne zgusne. Posolite na kraju.

Sipajte u teglu i prelijte maslinovim uljem da se ne bi pokvarilo.

Izvor: Stvar ukusa

KUVAJMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i OSVOJITE VREDNE NAGRADE