DOMAĆI PARADAJZ SOS BEZ ŠEĆERA: Koristi se za najrazličitija jela i zato ga pripremite na vreme (VIDEO)

Bez domaćeg paradajz sosa ili ajvara ne može da se zamisli zimnica.

Printscreen/YT/tastes from the village

Paradajz sos može da se koristi za mnoga jela, a najbolji je kada se pripremi bez šećera i konzervansa. Špagete bolonjeze, ćufte... ne možete da zamislite bez ovog ukusnog domaćeg umaka, a sada ga napravite bez puno muke. Od jednostavnih sastojaka napunite tegle i spremni dočekajte zimu. 

Sastojci: 

  • 4 kg paradajza
  • 4 paprike šilje 
  • 1,5 kašike soli

Priprema:

Paradajz isecite sitno, a paprike očistite od semenki i isecite sitno. Stavite u šerpu, posolite, promešajte i poklopite. Ostavite tako da stoje 2 sata. Procedite tečnost koja je ostala od povrća i promešajte, pa stavite da se kuva i poklopite. Kada proključa ostavite još 15 minuta i sklonite sa šporeta. Izblendirajte štapnim mikeserom i procedite. Vratite u šerpu i sipajte pola kašičice soli i ostavite da ključa još 5 minuta. Sipajte vruć sos u sterilisane tegle, očistite ivice i dobro zatvorite. Okrenite ih naopačke i ostavite preko noći. 

Izvor: Stvar ukusa 

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i osvojite VREDNE NAGRADE