Mekane i sočne ćufte punjene mocarela sirom koji iscuri kada se ćuftica preseče je idealan predlog za porodični ručak. Ovo jelo će vaši klinci jednostavno obožavati, još ako uz to poslužite njima omiljene špagete sigurno će pojesti sve iz tanjira. Ukoliko želite možete da ih pripremite u paradajz sosu ili uz pire krompir, a sigirno da ćete ih praviti stalno.
Sastojci:
- 450 g mlevenog mesa
- 1 glavica luka
- 1 jaje
- 2 kašike maslinovog ulja
- 150 g prezli
- 2 čena belog luka
- 150 g mocarele
- malo svežeg peršuna
- so, biber
Priprema:
U većoj posudi izmešajte mleveno meso sa sitno naseckanim lukom, dodajte jaje i prezle, sve začinite, stavite sitno naseckan peršun, pa sastojke dobro izmešajte da se lepo povežu. Rukama odvajajte manje delova mesa, u čiju sredinu ćete staviti po komadić mocarele, a zatim dlanovima oblikujte ćuftu. Vodite računa da sir bude dobro obložen mesom, da prilikom prženja ne bi iscureo. Postupak ponavljate dok ne utrošite sav materijal. U tiganju zagrejte malo maslinovog ulja, pa pržite ćufte po 5-6 minuta sa svake strane, da dobiju rumenu hrskavu koricu. Ređajte ih na ubrus da se ocede od viška ulja i služite dok su još vruće.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i osvojite VREDNE NAGRADE
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem